Zaloha FTP
Zaloha FTP
Dobry den, hodlam preinstalovat svuj OS a potreboval bych poradit, jak si mam zazalohovat sva FTP, ktere mam v SS. Nerad bych je tam znovu vsechny rucne zadaval. Dekuji.
-
Re: Zaloha FTP
Pokud si nechas ulozit konfiguraci do *.reg souboru (Options > Export Configuration), budes tam mit bookmarky z FTP take.Stixy wrote:Dobry den, hodlam preinstalovat svuj OS a potreboval bych poradit, jak si mam zazalohovat sva FTP, ktere mam v SS. Nerad bych je tam znovu vsechny rucne zadaval. Dekuji.
Jiri {x2} Cincura
A jinak to nejde? Resp. potreboval bych jen ty sva FTP. Diky vsem.cincura.net wrote:Pokud si nechas ulozit konfiguraci do *.reg souboru (Options > Export Configuration), budes tam mit bookmarky z FTP take.Stixy wrote:Dobry den, hodlam preinstalovat svuj OS a potreboval bych poradit, jak si mam zazalohovat sva FTP, ktere mam v SS. Nerad bych je tam znovu vsechny rucne zadaval. Dekuji.
-
- ALTAP Staff
Konkretne bookmarky jsou ulozene v registry v klici:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP\Bookmarks
Nicmene doporucuji spis ulozit celou konfiguraci FTP pluginu:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP
Ulozeni konfigurace: spustit RegEdit.exe, najit patricny klic, jit do menu Registry > Export Registry Key...
Pripadne se na obsah tech klicu podivejte v RegEditu, jednotlive hodnoty jsou pojmenovane tak, ze se snad da odhadnout, co ktera znamena.
Import takto ulozene konfigurace provedete jednoduse spustenim .reg souboru, ktery si ted exportujete z RegEditu. Dulezite je, aby pri importu nebyl nahrany FTP plugin (jinak pri jeho ukonceni dojde k ulozeni konfigurace a tim k premazani te vasi naimportene).
HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP\Bookmarks
Nicmene doporucuji spis ulozit celou konfiguraci FTP pluginu:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP
Ulozeni konfigurace: spustit RegEdit.exe, najit patricny klic, jit do menu Registry > Export Registry Key...
Pripadne se na obsah tech klicu podivejte v RegEditu, jednotlive hodnoty jsou pojmenovane tak, ze se snad da odhadnout, co ktera znamena.
Import takto ulozene konfigurace provedete jednoduse spustenim .reg souboru, ktery si ted exportujete z RegEditu. Dulezite je, aby pri importu nebyl nahrany FTP plugin (jinak pri jeho ukonceni dojde k ulozeni konfigurace a tim k premazani te vasi naimportene).
ja mam podobny problem a vubec se mi nelibi, jak je konfigurace resena ...
pouzivam SS na flash disku a mam s tim celkem problem (myslim tim s konfiguraci ... se SS jako s portable aplikaci jsem moc spokojeny a az jsem se divil ze to tak pekne jede
)
bral bych kdyby bylo mozne konfiguraci ulozit treba do adresare se SS a ne do registru ... pro synchronizaci nastaveni sice export konfigurace pouzivam, ale uz se mi parkrat podarilo na cizi pocitac naimportovat pomoci volby -C moje ftpka do jejich registru
a pak jsem je zase od tamtud mazal ... no proste sranda 
dekuji za dobrou praci
portable Pes
pouzivam SS na flash disku a mam s tim celkem problem (myslim tim s konfiguraci ... se SS jako s portable aplikaci jsem moc spokojeny a az jsem se divil ze to tak pekne jede

bral bych kdyby bylo mozne konfiguraci ulozit treba do adresare se SS a ne do registru ... pro synchronizaci nastaveni sice export konfigurace pouzivam, ale uz se mi parkrat podarilo na cizi pocitac naimportovat pomoci volby -C moje ftpka do jejich registru

dekuji za dobrou praci
portable Pes

-
- ALTAP Staff
dekuji za informaciJan Rysavy wrote:Máme v plánu podpořit (vedle současné konfigurace v Registry) také možnost uložení konfigurace do souboru. Mimo rychlejšího načítání a ukládaní by to řešilo i popsaný problém s přenositelností.
mam s ftpkem jeste jeden problem
jak doma tak i v praci mam v registrech ulozenou konfigraci SS, ale v praci mam nastavene, aby si pri kazdem spusteni SS naimportoval konfiguraci ze souboru (ktery mam ulozeny na flash disku)....
no a stalo se mi, ze jsem doma pridal ftp ucet a vyexportoval jsem konfiguraci do souboru a kdyz jsem prisel do prace a spustil SS ... konfigurace se mi sice naimportovala, ale zjistil jsem, ze mam v uctech prehazene udaje

zajimave je, ze se to neprojevilo u vsech uctu, ale jen u nekterych ....
pritom doma ftp ucty (po tom exportu funguji bez problemu) ...
jeste jsem se chtel zeptat na podporu ssl.. je podporovana nebo budete ji podporovat?
dekuji
-
- ALTAP Staff
K tomu "prohazovani" dochazi zrejme kvuli tomu, ze pri importu .reg souboru dochazi jen k pridavani klicu a hodnot. Pro korektni vysledek je potreba pred importem smazat stare klice a hodnoty (aby nedoslo k nesmyslnemu spojeni stare a importovane konfigurace).
Pro vymaz klice z .reg souboru do tohoto souboru na zacatek vlozte jmeno klice v hranatych zavorkach a dejte pred nej minus. Priklad:
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP\Bookmarks]
Vice o mazani v .reg souboru je zde: http://support.microsoft.com/default.as ... 16&sd=tech
SSL je na seznamu praci, ovsem do verze 2.5 se bohuzel urcite nevejde.
Pro vymaz klice z .reg souboru do tohoto souboru na zacatek vlozte jmeno klice v hranatych zavorkach a dejte pred nej minus. Priklad:
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Servant Salamander 2.5 beta 10\Plugins Configuration\FTP\Bookmarks]
Vice o mazani v .reg souboru je zde: http://support.microsoft.com/default.as ... 16&sd=tech
SSL je na seznamu praci, ovsem do verze 2.5 se bohuzel urcite nevejde.