když kopíruju nějaký objemnější soubor (asi se to děje i u menších, ale to je tak rychlé, že to člověk nepostřehne) z počítače (win 7) do síťového disku (nas dns-323), děje se to, že salamander se asi snaží furt dokola refreshovat obsah toho síťového disku, takže práce v salamandru se totálně zpomalí, prakticky je nepoužitelný a musím počkat až to dokopíruje. anebo oba panely (levý i pravý) přepnout na jinou cestu než je ten síťový disk (tak tuto situaci řeším teď nejvíc - dám kopírovat, zapauznu ho, v panelu se přepnu "jinam" a pokračuju v práci na něčem jiném, a odpauznu kopírování). snad jsem to popsal pochopitelně.
v opačném směru (z síťového disku do počítače) se to neděje.
disk (a vůbec celá moje lokální síť) je docela pomalý, teče to tam tak 10 MB/s, tak možná, že to je tím. možná se to zpomalení salamandra děje proto, že se opakovaně snaží refreshnout obsah adresáře v tom disku (aby bylo vidět nově nakopírované soubory ihned po nakopírování) a ten disk, zahlcen kopírováním, mu to nestíhá posílat? pak by to asi vyřešilo to, že by to salamander refreshoval vždy až "po" jednotlivém souboru. anebo mít možnost tuhle funkci někde v nastavení vypnout. anebo to někde v nastavení je a já to přehlédl (zas moc tomu nerozumím)?
dělá mi to salamander od verze 3, 64bit i 32bit verze, předchozí verze salamandra na stejném hw i systému (teď jsem to testoval) to nedělají a chovají se normálně.
a předem se omlouvám, pokud o tomhle víte, nebo se to tu už řešilo, jsem tu prvně a příliš se tu neorientuju.