Lynx-like procházení adresářů

Vítáme všechny návrhy na nové funkce a vylepšení programu Altap Salamander. Pro každý návrh prosím vytvořte samostatný příspěvek.
GeBu

Lynx-like procházení adresářů

Post by GeBu »

Vypadá to, že Salamandra nepoužívá žádný uživatel MC (Midnight Commander) :D - nenašel jsem žádný příspěvek.
Backspace pro přechod do nadřazeného adresáře je pěkně návykové a když přijdu k programu, který to neumí tak mě to dost zdržuje, ale mám pocit, že včera jsem objevil ještě něco lepšího. Zkouším se učit MC a právě výše uvedené mi chybělo, ale pak jsem v jednom materiálu narazil na nastavení "Lynx-like procházení adresářů", která prochází adresáře pomocí šipek:
* šipka nahoru a dolů se po adresářích posouvají.
* šipka doprava do adresáře vstoupí
* šipka doleva vyskočí do nadřezeného adresáře.
Zkuste si to je to úplná bomba - všechno na jednom místě.
Šipky nahoru a dolů už se tímto způsobem používají.
Šipky doprava a doleva posunují dolní rolovátko. Osobně toto moc nepoužívám - vždycky nějak automaticky chytím po myši.
Možná by to mohlo být dokonce default nastavení s tím, že by se to v Nastaveních dalo přepnout na současné chování.
Doufám, že nemá někdo patentované "procházení adresářů pomocí šipek" :D.
ino

Re: Lynx-like procházení adresářů

Post by ino »

GeBu wrote: Šipky nahoru a dolů už se tímto způsobem používají.
Šipky doprava a doleva posunují dolní rolovátko.
Zni to velice pohodlne - zrejme by pro spravne fungovani bylo potreba zaroven zakazat vodorovny posuvnik - treba pomoci vynuceni funkce volane pomoci Ctrl+N (ted nevim jak se jmenuje).

Pokud se podari najit rozumny kompromis pri nastaveni jsem pro.

Uz ted pouzivam Alt+leva/prava sipka pro pohyb v historii. Takto by se bez altu listovalo v adresarich.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Když pominu potřebu rolovat vlevo a vpravo v Detailed režimu, narazili bychom v ostatních režimech (Brief, Icons, Thumbnails, Tiles).
GeBu

Post by GeBu »

Narazili na co?
Jan Rysavy wrote:narazili bychom v ostatních režimech (Brief, Icons, Thumbnails, Tiles).
jis

Post by jis »

GeBu wrote:Narazili na co?
Jan Rysavy wrote:narazili bychom v ostatních režimech (Brief, Icons, Thumbnails, Tiles).
V těchto režimech se pomocí šipek můžete rychle pohybovat v pomyslné matici. Pěkně to lze vidět v režimu Thumbnails nebo Tiles.
Altap Salamander fan since 1998
GeBu

Aha.

Post by GeBu »

Aha, jo chápu. Ale to je úplně jiný způsob zobrazení - každému by bylo jasné, že se používá jinak.
jis

Post by jis »

Jan Rysavy wrote:Když pominu potřebu rolovat vlevo a vpravo v Detailed režimu, narazili bychom v ostatních režimech (Brief, Icons, Thumbnails, Tiles).
V ostatních režimech by mohl být zachován stávající způsob využití šipek. V režimu Detailed by se musela najít náhrada za rolování vlevo a vpravo. Potom by se o tom, jako o nové volbě v Configurations, snad mohlo uvažovat, ne?
Altap Salamander fan since 1998
ino

Post by ino »

Jan Rysavy wrote:Když pominu potřebu rolovat vlevo a vpravo v Detailed režimu, narazili bychom v ostatních režimech (Brief, Icons, Thumbnails, Tiles).
OK, tak by se dalo obejit kolizi s temito nahledy pomoci klavesy CTRL, ktera tusim nema s L/P sipkami vyuziti.

Takze by se pri sipkovani vlevo/vpravo pridrzela klavesa CTRL pro prochazeni adresari.
GeBu

Post by GeBu »

Alespoň tak.
ino wrote:Takze by se pri sipkovani vlevo/vpravo pridrzela klavesa CTRL pro prochazeni adresari.
GeBu

Volitelné

Post by GeBu »

Ještě jsem o tom přemýšlel a chci se zeptat, jestli by to šlo implementovat jako volbu: kdo by chtěl zapnul by si. Na rolovátko totiž nepoužívám šipky, ale myš.
Ale je pravda, že nevím jak je Salamader naprogramovaný a jestli toto implementovat by nebyl nesystémový zásah.
Marlo

Post by Marlo »

No Já osobně toto v MC využívám pořád. Beru to už jako samozřejmost a ve sqelém Salamanderu, bych to také velice rád přivítal :wink:
Post Reply