Přenositelnost Salamandra a uložení konfiguračního souboru
Zájem
Mám zájem.
cincura.net wrote:Pokud je zajem, napiste si.
zdravim tvurce a vsechny priznivce Servant Salamanderu
vzhledem k tomu, ze jsem se stal na pouzivani SS zavisly
a vzhledem k tomu, ze pracuju na cestach, je pro mne upravou cislo jedna moznost ulozit konfiguraci do souboru...
jiz jsem se na toto tema jednou ptal a podle odpovedi jsem dospel k zaveru, ze tato volba nebude dostupna "nejmene" jeden rok
chtel bych touto cestou poprosit (vzhledem k jiz zminene zavislosti) tvurce, zda by to preci jenom neslo nejak dostat do verze 2.5 ...
Jako programator chapu, ze delat dobre programy neni zadna sranda a ze prace mate az nad hlavu ...
Ale abych neodbihal
Premyslel jsem o tomto problemu a vyslo mi, ze by to nemusel byt az takovy problem ... ve foru jste jiz zminovali jako mozny format tohoto konfiguracniho souboru to same jak ukladate registry ...
nic proti tomuto formatu .. rucni konfigurace asi nic moc
ale zase to usetri i oustu prace ...
ted me taky napada, ze i cteni a ukladani souboru config_.reg uz v SS je ... jen by se konfigurace nacetla pri spusteni do pameti a pri ukonceni (kdyz by to bylo nastavene) ukladala do tohoto souboru
tak to by odemne bylo asi tak vse
jeste jednou dekuji za zvazeni meho (teda doufam, ze ne jenom meho) problemu
vzhledem k tomu, ze jsem se stal na pouzivani SS zavisly

jiz jsem se na toto tema jednou ptal a podle odpovedi jsem dospel k zaveru, ze tato volba nebude dostupna "nejmene" jeden rok

chtel bych touto cestou poprosit (vzhledem k jiz zminene zavislosti) tvurce, zda by to preci jenom neslo nejak dostat do verze 2.5 ...
Jako programator chapu, ze delat dobre programy neni zadna sranda a ze prace mate az nad hlavu ...
Ale abych neodbihal

Premyslel jsem o tomto problemu a vyslo mi, ze by to nemusel byt az takovy problem ... ve foru jste jiz zminovali jako mozny format tohoto konfiguracniho souboru to same jak ukladate registry ...
nic proti tomuto formatu .. rucni konfigurace asi nic moc

ted me taky napada, ze i cteni a ukladani souboru config_.reg uz v SS je ... jen by se konfigurace nacetla pri spusteni do pameti a pri ukonceni (kdyz by to bylo nastavene) ukladala do tohoto souboru

tak to by odemne bylo asi tak vse

jeste jednou dekuji za zvazeni meho (teda doufam, ze ne jenom meho) problemu
Porad tady resite ulozeni konfigurace do nejakeho souboru, a i vyvojari tvrdi ze to zatim nejde a maji to v planu.
Pokud se nepletu a vec kterou myslim ja i vy je jedna a tataz, pak to de.
Konfigurace se ulozi jak nejspise vite Options - Export configuration.
To je zaloha vasi konfigurace do *.reg souboru.
Pokud vsak tuto konfiguraci ulozite do slozky SS s nazvem config.reg tak se pri spusteni pouzije toto nastaveni, ne to z registru.
Jde to i s jinym nazvem, ale to je vse popsano v tech dialogovych oknech ktera behem ukladani musite potvrzovat.
Sam jsem toto pouzival v praci kde jsem pristup do registru az donedavna nemel. Nastavil jsem si co potrebuji, ulozil jako config.reg a bylo to.
Pravda je ze to spousteni pak trva jak hladnemu s*ani, ale lepsi jak dratem do oka ne?
EDIT: ted sem si vsim ze kolega nademnou uz toto tema nacal a nastinil zajimave reseni, byt treba jen docasne.
Pokud se nepletu a vec kterou myslim ja i vy je jedna a tataz, pak to de.
Konfigurace se ulozi jak nejspise vite Options - Export configuration.
To je zaloha vasi konfigurace do *.reg souboru.
Pokud vsak tuto konfiguraci ulozite do slozky SS s nazvem config.reg tak se pri spusteni pouzije toto nastaveni, ne to z registru.
Jde to i s jinym nazvem, ale to je vse popsano v tech dialogovych oknech ktera behem ukladani musite potvrzovat.
Sam jsem toto pouzival v praci kde jsem pristup do registru az donedavna nemel. Nastavil jsem si co potrebuji, ulozil jako config.reg a bylo to.
Pravda je ze to spousteni pak trva jak hladnemu s*ani, ale lepsi jak dratem do oka ne?

EDIT: ted sem si vsim ze kolega nademnou uz toto tema nacal a nastinil zajimave reseni, byt treba jen docasne.
-
- ALTAP Staff
Tady pouze malé vysvětlení: SS při startu takovou konfiguraci importuje do Registry (zavolá REGEDIT.EXE s patřičným parametrem). Následně už přečte hodnoty z Registry, jako obvykle.Sigi wrote:Pokud vsak tuto konfiguraci ulozite do slozky SS s nazvem config.reg tak se pri spusteni pouzije toto nastaveni, ne to z registru.
import/export konfigurace
Další z funkcí, co bych velmi přivítal. Import/export konfigurace programu a nadefinovaných ftp připojení do souborů textového formátu - ini, xml (jednoduše editovatelné). Čím dříve, tím lépe, stejně jako taby, o kterých jsem se tu již také zmínil.