Dále bych se přimlouval za to, jestli by bylo možné zobrazovat i náhledy u souborů formátu CPT (Corel PhotoPaint). U nich není ta struktura na první pohled tak jednoduchá jako u CDR 14

Přikládám soubory uložené Corelem X4 (verze 14)
...za predpokladu, ze je nainstalovan software od firmy Corel.zarevak wrote:Dobrý den,
pokud chcete využít náhledy, které zobazují Windows, můžete si nainstalovat Explorer Thumbnails Plugin - ten zajistí zobrazení náhledů z Průzkumníka v Salamanderu...
Existuji celkem 3 verze formatu CPT: 6, 7, 9. Zatimco ta prvni je pouze TIFF s priponou CPT a PictView ji umi uz nejmene 10 let, verze 7 a 9 jsou velmi komplikovane proprietarni formaty firmy Corel pouzivajici proprietarni kompresni algoritmy, ktere nikdy nebyly zverejneny, a pokud je mi znamo, ani nikym dekodovany, takze nevim o tom, ze by nejaky SW od nekoho jineho nez Corel je dokazal nacist, ci jen z nich vytahnout nahled. PictView nevyjimaje. Pozadavek na CPT7 a CPT9 se mi vraci jako bumerang alespon jednou rocne, ale zatim bohuzel mohu jen rici "bohuzel, nevim".pp21 wrote: Dále bych se přimlouval za to, jestli by bylo možné zobrazovat i náhledy u souborů formátu CPT (Corel PhotoPaint). U nich není ta struktura na první pohled tak jednoduchá jako u CDR 14. Nicméně jsem vypozoroval, že existují pouze verze formátu CPT7 a CPT9
Soubory CDR14 se mi dostaly do rukou az tento tyden. Mate pravdu, Corel teprve potreti za 14 verzi produktu CorelDraw! prekopal format techto souboru a nyni je to ZIP, ktery obsahuje leccos. Protoze v EV uz je podpora pro tahani nahledu tohoto typu ze ZIPu, zkusim se podivat, zda by to neslo zabudovat do EV. Sice trosku neoptimalni reseni, ale v tomto okamziku mnohem jednodussi (pokud ovsem bude schudne - vim o potencialnim omezeni v architekture Salamandera, ale jeste jej musim overit).pp21 wrote:Bylo by možné do PictView doplnit podporu zobrazení náhledů u souborů novější verze Corel Draw (14, nebo-li X4)? Předpokládám že to je triviální záležitost, soubor CDR je nyní defakto zip archiv, ve kterém je ve formátu BMP dostupný náhled dokumentu + náhledy stránek.
Nahledy z CDR14 bude od pristi verze Salamandera (AS2.53b2/AS2.53) poskytovat Eroiica Viewer.Jan Patera wrote:Soubory CDR14 se mi dostaly do rukou az tento tyden. Mate pravdu, Corel teprve potreti za 14 verzi produktu CorelDraw! prekopal format techto souboru a nyni je to ZIP, ktery obsahuje leccos. Protoze v EV uz je podpora pro tahani nahledu tohoto typu ze ZIPu, zkusim se podivat, zda by to neslo zabudovat do EV. Sice trosku neoptimalni reseni, ale v tomto okamziku mnohem jednodussi.pp21 wrote:Bylo by možné do PictView doplnit podporu zobrazení náhledů u souborů novější verze Corel Draw (14, nebo-li X4)? Předpokládám že to je triviální záležitost, soubor CDR je nyní defakto zip archiv, ve kterém je ve formátu BMP dostupný náhled dokumentu + náhledy stránek.
Dobrá zpráva, funguje to, ale:Jan Patera wrote:Nahledy z CDR14 bude od pristi verze Salamandera (AS2.53b2/AS2.53) poskytovat Eroiica Viewer.
Stejne problemy popsany o nekolik dni drive v tomto vlakne. Vizte moje odpovedi tam.pp21 wrote:Dobrá zpráva, funguje to, ale: