Import hesiel z FTP

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
kuboslav

Import hesiel z FTP

Post by kuboslav »

Zdravím! Vo verzii 2.52 beta 2 som si s radosťou uložil heslá na FTP a zabezpečil ich "Master Passwordom" Pred tým ako som nainštaloval 2.52 final som si urobil export konfigurácie do súboru => "config.reg" no keď dám teraz načítať kofiguráciu heslá sa mi tam neimportnú.
(načítať som ich skúsil zápisom súboru do registrov, aj cez shortcut: "%PROGRAMFILES%\Altap Salamander 2.52\salamand.exe" -C config.reg)
Poraďte mi prosím .. Čo mám robiť ?
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Re: Import hesiel z FTP

Post by Jan Rysavy »

Pokud máte v Registry oba klíče
reg:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 2.52 beta 2
a
reg:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 2.52

můžete smazat klíč Altap Salamander 2.52. Po spuštění AS 2.52 se nabídne import klíče Altap Salamander 2.52 beta 2.
Samozřejmě tak přijdete o všechny změny v konfiguraci 2.52 proti 2.52 beta 2.
kuboslav

Post by kuboslav »

Super ! Už to funguje - vymazal som z registrov záznam: "reg:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 2.52" a "reg:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 2.52 beta 2" som premenoval na "reg:\HKEY_CURRENT_USER\Software\Altap\Altap Salamander 2.52" a je to funkčné.

Akurát sa mi teraz dlhšie spúšťa Salamander (dlhšie sa načítava konfigurácia) Dá sa to nejak opraviť ?
Ether

Post by Ether »

kuboslav wrote:Akurát sa mi teraz dlhšie spúšťa Salamander (dlhšie sa načítava konfigurácia) Dá sa to nejak opraviť ?
Lepší by bylo opravdu nechat konfiguraci naimportovat Salamandera samého (přejmenovat klíč zpátky na [...] beta 2 a při startu Salamandera zvolit k importu); je možné, že se s nějakým nastavením z minulé verze nepohodl.
Ελληνικά rulez.
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

kuboslav wrote:Akurát sa mi teraz dlhšie spúšťa Salamander (dlhšie sa načítava konfigurácia) Dá sa to nejak opraviť ?
To bude s vysokou pravděpodobností problém na straně Windows (nesouvisející se Salamanderem).
Zkuste pomocí NTREGOPT defragmentovat Registry a dejte nám vědět výsledek.
Více viz http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=6&t=709 nebo anglicky http://forum.altap.cz/viewtopic.php?f=2&t=2162

Nápad: odstranil jste ze zástupce Salamandera ten import konfigurace (-C config.reg) při každém spuštění? To by samozřejmě také zpomalovalo start...
kuboslav

Post by kuboslav »

Jan Rysavy wrote:Nápad: odstranil jste ze zástupce Salamandera ten import konfigurace (-C config.reg) při každém spuštění? To by samozřejmě také zpomalovalo start...
Už áno :D Na toto som úúplne zabudol .. Už funguje všetko tak ako má .. Ďakujem
btw: ja som prepisoval kľúč do registrov ručne pretože mi Salamander neponúkol možnosť importnúť nastavenia ..
Jan Rysavy
ALTAP Staff
ALTAP Staff

Post by Jan Rysavy »

Vyřešil se tím problém s pomalým načítáním konfigurace?

Poznámka:
Pokud Salamander při startu nenajde v Registry klíč se svou konfigurací, dotazuje se na import starší verze (pokud nějakou najde).

Napadá mě, že jste konfiguraci mazal ze Salamandera, pomocí Registry Editor pluginu. Potom jste Salamandera zavřel a ten si uložil konfiguraci. Konfigurace se se při zavírání ukládá automaticky, pokud nemáte vypnutou volbu Options > Configuration > General > Save configuration on exit.

Takže jsou dvě možnosti, jak klíč v Registry smazat: buď ze Salamandera pomocí Registry Editor pluginu, ale před ukončením vypnout v konfiguraci zmíněnou volbu Save configuration on exit. Nebo druhá možnost: ukončit Salamandera a klíč smazat pomocí Windows Registry Editor (regedit.exe).
Post Reply