Safra, teď jsem na živě nakouknul do článku o novém Total Commander nebo jak se ta příšernost jmenuje, ale koukám že recenzovaná verze má dosti dobrou vychytávku - pro levé i pravé okno lze mít několik záložek (jako třeba ve webovém prohlížeči)!
Pokud bych pod každou záložkou mohl mít jinak nastavené adresáře, nebylo by to vůbec k zahození, kolikrát potřebuju dělat s více adresáři zaráz a to neustálé přepínání je trochu opruz, takhle by stačilo jen přepínat mezi jednotlivýma záložkama a mám k dispozici několik cest najednou.
Pravda už to trochu zavání krádeží nápadu, ale i tak by to byla skvělá fičůrka ...
Záložky jsou již zaneseny do Roadmap... momentálně je lze nahradit přiřazením Hot Paths... NTW TC ma záložky již delší dobu, ale je pravda, že to člověk hned nenajde
Hmm, uz presiel dalsi rok. A zalozky stale nikde. VELMI, VELMI sa za nich prihovaram. Samozrejme, daju sa pouzit hot-paths aj recent directories (Alt-F12), ale to nie je ono. Mat stale k dispozicii (na zalozkach) pracovne adresare, ktore prave pouzivam by bolo fakt super.
Obor wrote:Hmm, uz presiel dalsi rok. A zalozky stale nikde. VELMI, VELMI sa za nich prihovaram. Samozrejme, daju sa pouzit hot-paths aj recent directories (Alt-F12), ale to nie je ono. Mat stale k dispozicii (na zalozkach) pracovne adresare, ktore prave pouzivam by bolo fakt super.
budou někdy? je rok 2012 tady je příspěvek starej skoro 6 let! čekal sem že neusnete na vavřínech ale pravdou je, že záložky chybeěj salámu velice , díky tomu ho to dost degraduje... viz různá fóra...
tak to je docela sranda pred deseti lety byly zalozky zahrnute do roadmap a pred osmy lety jsem psal že se jich snad nedočkáme, to jsem ovšem netušil že budu mít pravdu... Já nechápu že jsem za salamandera nekdy platil a doufal ze to pribude..
Doporučuji opensource alternativu Doublecommander - kde je videt ze kdyz se chce tak to jde a jeste usetrite
Zrovna Double Commander pro mě není alternativa. Používám ho v Linuxu a je to tak nedotažený, že často raději volím alternativy v příkazovém řádku. Funkcí má dost, o tom žádná, ale v detailech (pro mé použití) kulhá na obě nohy.
Ta absence záložek skutečně Salamandru škodí. Momentálně jsem se díval po nějaké možné alternativě k Total Commanderu. Na jednu stranu musím uznat, že je to velice povedený a odladěný program, bohužel k efektivní práci jsou pro mě záložky velice důležité, byl jsem proto nucený jít zpátky k TC.
Mrzí mě to, jelikož jde o český produkt a chtěl jsem mu dát šanci, tak snad v nějaké příští verzi.
No tady se musím AS zastat, neb ač jsou záložky dobrou věcí a jsou názorné, tak jsem si doposud vystačil s adresářovými zkratkami, kterých si můžete v AS navolit hned několik.
TC jsem používal dříve též, ale odladěnost a komfortnost AS mě přesvědčila a zatím jsem nenašel (a doufám, že ani nebudu muset) lepšího správce souborů.
no jo, ale adresářové zkratky jsou pevné odkazy, kdežto panely umožňují pracovat s aktuálně otevřenými složkami.. Není to prostě to samé a ten komfort je úplně jinde, takhle člověk musí mít puštěných víc instancí salamanderu a je omezen vždy danou instancí (kopírování mezi panely).
pavel.riha wrote: ↑22 Jul 2019, 15:22Záložky (taby) jsou v roce 2019 "must have" vlastnost... Dočkáme se?
Pláčete na špatném místě. Žádný další vývoj od autorů nebude, pouze možná od dobrovoníků. Můžete se domluvit s autory na NDAčku a začít dělat na tom sám, pak se dočkáte.