File Comparator - autodetekce UTF - 2.52 beta 1

Hlášení chyb a problémů programu Altap Salamander. Buďte, prosím, ve svých popisech co nejpodrobnější a vytvořte pro každý incident nový příspěvek. Nevkládejte programem generovaná hlášení o pádu programu, pošlete je e-mailem.
asdfales

File Comparator - autodetekce UTF - 2.52 beta 1

Post by asdfales »

V nové verzi Salamandera (2.52 beta 1) přibyla možnost porovnávat 2 soubory v Unicode. Narazil jsem však na problém s autodetekcí. Při porovnávání 2 texových souborů v kódování Windows-1250 zvolí File Comparator automaticky kódování UTF-16 a výsledek nebyl čitelný. Musel jsem ručně nastavit v menu Options | Configuration volbu Encoding of text files na hodnotu ASCII-8, no input conversion.
Změna se neprojeví ihned a to ani po zvolení funkce Recompare. Buď je třeba Comparator zavřít a znovu spustit anebo změnit nastavení File Type - např. z Autodetect na Text -> následně se Salamander zeptá, zdali provést nové porovnání, změna se konečně aplikuje a soubory jsou čitelně zobrazené.
Chybu jsem prozatím nasimuloval pouze na 2 textových souborech, které přikládám. Pokud tyto soubory o něco zmenšíte (umažete nějaké řádky), chyba se neprojeví.
Attachments
Text_soboru_pro_demonstraci.zip
Dva textové soubory pro demonstraci popisovaného chování File Comparatoru.
(850 Bytes) Downloaded 292 times
Jan Patera
Plugin Developer
Plugin Developer

Re: File Comparator - autodetekce UTF - 2.52 beta 1

Post by Jan Patera »

asdfales wrote:VPři porovnávání 2 texových souborů v kódování Windows-1250 zvolí File Comparator automaticky kódování UTF-16 a výsledek nebyl čitelný.
Musel jsem ručně nastavit v menu Options | Configuration volbu Encoding of text files na hodnotu ASCII-8, no input conversion.
Změna se neprojeví ihned a to ani po zvolení funkce Recompare.
Dekujeme za bug report. Oba problemy byly odstraneny pro pristi verzi Salamandera (2.52b2/2.52).
Post Reply