a v dobe bez tabov to bola bieda

No jedine z cim by to kolidovalo by byly nazvy disku (s predpokladem, ze se pouziva shift+pismeno). Coz by nemel byt takovy problem, malokdo ma tolik diskovych jednotek, aby tim obsadil vsech 26 znaku abecedy. Ale chtelo by to udelat toto priprazeni manualni -- jen uzivatel vi, ktera pismenka jsou vzdy volna, tj. ktera nepouziva zadny z jeho prenosnych disku apod...PepaR wrote:Vím, mohli by to kolidovat se zkratkami pro ovládání, ale to by šlo obejít tím, že např. pro klávesovou zkratku k adresáři by se muselo písmeno az Ctrl, zmáčknout 2x těsně po sobě.
No ja si mylsím, že by to nekolidovalo, vždyť mezi jednotlivými disky přepínáte pomocí Shift+písmeno, proto jsem navrhoval variantu, kdy musíte zmáčknout Ctrl+F+F a tím bychom se vyhnuli kolizici se zkratkami pro founfce (Ctr+F = Hledat) a zároveň umožnili namapování daleko více Hot Paths pro adresáře. Navíc by to bylo i přehlednejší neboť budete vedět, že pod Ctrl+F+F máte např. filmy.Lukas Cerman wrote:No jedine z cim by to kolidovalo by byly nazvy disku (s predpokladem, ze se pouziva shift+pismeno). Coz by nemel byt takovy problem, malokdo ma tolik diskovych jednotek, aby tim obsadil vsech 26 znaku abecedy. Ale chtelo by to udelat toto priprazeni manualni -- jen uzivatel vi, ktera pismenka jsou vzdy volna, tj. ktera nepouziva zadny z jeho prenosnych disku apod...
V pripade kolize by mel mit prednost hot-path pred `nahodne' vygenoravym hot-key prenosneho disku.
To zamykani by mozna nebylo spatne ani pro `Working Directories'. Kdyby bylo vyresene nejak jednoduse, treba kliknutim pravym tlacitkem v tom Working Directories menu nebo zvolenim `Lock this directory in list of working directories' v menu pro adresarovou listu.ether wrote:Ostatně pokud by se dal některý z pracovních adresářů uzamknout na liště, ani by se to záložkám tolik nevzdalovalo.
To je pro mě naopak veliká výhoda záložek. Po dořešení jednoho problému jsem schopen se přehledně vrátit k předešlému. BacktrackingLukas Cerman wrote:Kdyz se podivam na to jak pracuji s Firefoxem, tak se mi tam casem nahromadi spousta `mrtvych' zalozek, takze jednou za cas musim udelat cistku.
No kdyz ja nezvladam management tech nepotrebych zalozek. :)To je pro mě naopak veliká výhoda záložek. Po dořešení jednoho problému jsem schopen se přehledně vrátit k předešlému. Backtracking ;-)Lukas Cerman wrote:Kdyz se podivam na to jak pracuji s Firefoxem, tak se mi tam casem nahromadi spousta `mrtvych' zalozek, takze jednou za cas musim udelat cistku.
Mohu-li soudit ze způsobu jakým využívám FF, tak právě výše uvedený případ odskoku bych i po přidání záložek řešil novou instanci AS.Jan Rysavy wrote:Můj osobní názor (velice podobný tomu, co píše Jirka nahoře): často potřebuji od určité práce odskočit k jiné úloze (například někam se podívat, něco někomu nakopírovat, zpracovat přílohu urgentního emailu). Mimo jiných adresářů potřebuji často pracovat i v jiném zobrazení (thumbnails místo detailed view) a také v jiném řazení. Momentálně si vypomáhám novou instancí Salamandera. ...
Zatím jsme neplánovali. Začínám mít dojem, že návrh ohledně Working Directories bychom měli vložit do samostatného vlákna, protože s problematikou záložek vlastně nesouvisí?Lukas Cerman wrote:Planujete dalsi vylepseni Working Directories?
To u me nefunguje.Lukas Cerman wrote:No ja `odskoky' resim prave rychlym navratem pomoci Working Directories/Alt+F12...
Udelat neco "napul", jen aby "to uz bylo" mi neprijde dobra strategie.Lukas Cerman wrote: Reseni s Workplaces mi prijde dost komplikovane, cimz nerikam, ze by se nemelo delat, jen bych spise uvital navrhovane vylepseni Working Directories/Alt+F12. Je to jednodussi na implementaci taze je sance se te featury dockame drive, zalozky muzou prijit potom.![]()